top of page

Storivilen - 17. mai 2022

Oppdatert: 18. jan.

Planen var Sognefjellet, men jeg endte opp med en tur i nærområdet av Lom. En tur jeg har gått før, men hadde lyst å ta helt fra start til slutt. Det ble mange høydemeter og kilometer, men angret ikke et sekund.


Toppvarden på Storivilen i Brehiemen.

Klokken seks 17. mai, begynte jeg turen fra Lom og til Storivilen. Jeg gikk via Smithbue, og bar skiene 900 høydemeter før de kunne spennes på opp Aukrustdalen.


Nydelige Mogop på vei opp.

150 høydemeter igjen til Smith-bue.

"Stairways to heaven".

Smith-bue (1150 moh).
Fornøyd på tur i deilig vær.

Kul marengsformasjon etter vinden.

Da var det bare å tasse opp de siste 900 høydemeterne til toppen av Lomseggje, Storivilen (2068). Skiene måtte av et stykke på 1500 m.o.h., men ellers kunne jeg gå hele veien opp. Siste 200 høydemeter gikk veldig trått, da det var hardt og skarete, og vanskelig å få tak på halvfellene på fjellskiene. Men jeg kom meg da opp til slutt, og hadde egentlig lyst å gå videre til Moldulhøi. Det droppet jeg, og satt heller på toppen i to timer og nøt den deilige solen og stillheten. Spiste Real Turmat, sang nasjonalsangen for full hals og rett og slett koste meg.


Hoppende glad på nasjonaldagen!

Deilig 17. mai lunsj :-D
Smørstabbtindane og Hurrungane.

Hellstugutinder, Semeltinden og Urdadalstinder.

Glittertind og Trollsteineggje blant andre.

Galdhøpiggen hvor det var ganske trangt om plassen denne flotte dagen.

Smørstabbtindane.

Hurrungane.

Det var på tide å gå ned igjen, og jeg bestemte meg for å gå omveien om Eggjapiken og Lomseggje. Den er ganske drøy, men veldig fin. Og det er første gang jeg var på disse toppene i fin vær. Så selvsagt måtte telefonen gå tom for batteri da jeg skulle ta bilder på Lomseggje... Men jeg trøster meg med at det ikke er siste gangen. Skal ta med meg Thorbjørn opp dit.


Rett nedenfor Storivilen og utsikt mot Eggjapiken.
Mot Storivilen.
Litt ymse skiføre ;-)

Fra Eggjapiken og hele ryggen til Storivilen.

Vardene på Eggjapiken (1524 moh).

Flott utsikt ned til Lomseggje og nedover dalen.

Med skiene på ryggen fikk jeg en utrolig flott utsikt både fra Eggjapiken og Lomseggje, og gikk ned igjen via Smith-bue. Der tok jeg på meg tørre sokker og fjellstøvlene, og slappet av litt med Kvikklunsj og smoothie. Så var det bare å ta bena fatt og gå ned de 800 høydemeterne til bilen. En herlig 17. mai feiring!

 

Mjanger-tempo: 2075 høydemeter | 26 kilometer | 13 timer 57 minutter

189 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Værfast

Comentários


bottom of page