Brullupsreisen

Oppdatert: 14. okt. 2020

Søndag: Etter en fantastisk bryllupshelg sammen med våre aller nærmeste, dro vi ut tokt. Denne gangen skulle vi bestige Muen, en fjelltopp på Venabygd vi har snakket om å komme opp på helt siden vi kjørte over Rondanevegen for første gang i fjor sommer. Den rager 1424 m.o.h, og har en fantastisk panoramautsikt. Bilen ble parkert ved veien, og vi gikk med store skritt mot målet. Planen var at vi skulle opp på den dagen etter (nemlig mandag), men jo nærmere vi kom, jo mer skjønte vi hvor enkel den var å komme opp. Så vi gikk til baksiden av fjellet, satte fra oss sekkene, og gikk opp den bratte skråningen til toppen. En halv time tok det oss. Og utsikten var helt vidunderlig.

På vei mot Muen. Dette er et karakteristisk fjell på Venabygdsfjellet. Syns godt.

Så da var det bare å knipse i vei, og komme seg ned igjen, for vi holdt på å blåse bort der oppe. Vel nede, var neste mål å finne en teltplass, og det gjorde vi, i grei tid før det ble mørkt. Middagen ble servert, Pasta Provence, og desserten, mørk sjokolade med mousse og sjokoladesaus nytes i den nydelige solnedgangen. Livet er herlig! Natten ble ganske kald, temperaturen sank til 0 grader.


Super utsikt på veien opp.
Utsikt mot Sølen.
På toppen av Muen (1424)
Flott teltplass ved foten av Muen.

Mandag: Vekkeklokken ble satt på 04.00, siden vi skulle se måneformørkelsen her ute i ingenting, og den var superfin! Skulle nok stått opp litt før, men sånn er det. Vi fikk i hvert fall sett den. Inn i teltet litt til, pakket sammen rundt 08, og gikk til bilen, for å kjøre til neste mål, Høgronden i Rondane.


Fra Sohlbergs plass på vei til Straumbu.

Vi kom frem til Straumbu rundt kl. 12.00, og planen var å komme så nærme Høgronden som mulig, og finne teltplass for natten. Vi gikk halvannen time innover, og fant den nydeligste teltplassen vi kunne håpet på, og det i goooooooood tid før det ble mørkt. Middagen ble laget, og vi bestemte oss for å steke brød den kvelden, så slapp vi å gjøre det på turen dagen etter. Ikke alltid like lett å sette opp primus hvis det skulle blåse.


Starten fra Straumbu begynner i skog.

En bratt bakke oppover og vi er nesten over tregransa.
En pust i bakken er lov.
Fant en superfin teltplass.
Eeeeehhhh... ja ;-) Mat må en ha...

Tirsdag: Vi står opp kl. 06.00, for å være sikre på å ha god tid til toppturen vår. Målet var å bestige Høgronden (2115 m.o.h), Midtronden (2060 m.o.h) og Digerronden (2016 m.o.h). Det ble bare med Høgronden, grunnet sterk kuling og glatt is på toppene. Men vi var veldig fornøyde med å komme oss opp på toppen av den ene. Og for en flott utsikt det var der oppe. Vi var tilbake ved teltet rundt kl. 16.30 - akkurat i tid til middag, og selvfølgelig dessert, sammen med kaffe og kakao.


Litt lave trær, før det åpne terrenget.

Fantastiske høstfarger. Helt bakerst ses Storronden.
Det var en fryd å gå i dette fargeeldoradoet. Storronden, Vinjeronden og Rondslottet nikker mot oss.
T for Trond <3

Den spisse toppen er Høgronden.
Nydelig dag og tur oppover.
Det blåste skikkelig denne dagen.


Toppen av Høgronden (2115).
Utsikt mot Storsmeden, Veslesmeden og Trolltinden, med Jotunheimens flotte tinder i bakgrunnen.
I bildet her ses både Glittertind (midten bak) og Galdhøpiggen (til høyre). For en utsikt.
Rondslottet mellom oss.


Vi brukte god tid ned igjen, og bare nøt herligheten.

Nødbu ved foten av Høgronden.

Kjærlighetssti.

Blåbærplukking før vi kom ned til teltet. De var namme.
Soloppgang onsdag morgen.

Onsdag: En ganske varm natt, temperatur opp i 9 grader, og det var deilig. Vi pakket sammen, og tuslet til bilen, veldig fornøyde over gårsdagens tur. Vi gleder oss allerede til å komme tilbake neste år å ta de to andre toppene. Vi hadde fått låne en hytte som ligger på Ringebufjellet, langs Friisvegen, som var uten strøm og vann... LUKSUS!!!!!! Vi har bare vært der på vinteren, og da må vi gå på ski en kilometer før vi kommer til hytta. Nå kunne vi kjøre helt til døra, og det var en ny erfaring. Da var det bare å losse bagasjen ut, og inn i hytta. Vi hadde kjøpt grillet kylling, stenbakt brød og smør til middag, og det smakte veldig godt. På kvelden spilte vi Yatzy, og 10 000. Veldig moro. Godt å ligge i seng denne natten.


Torsdag: Ringebufjellet skulle utforskes, så vi kjørte oppover Friisvegen, og fant tilslutt en sti vi valgte å følge. Målet var en liten tassetur, men endte opp i en tur på fire timer. Men det var godt. Det ble en fin tur, med nye oppdagelser.

TIPS! Skulle du føle deg tørst, og ikke har vann i umiddelbar nærhet, så kan du plukke en neve Krekling, og spise det. Det er som å drikke et par gode slurker vann.

Tilbake på hytta, ordnet vi i stand spekemat med dertil tilbehør. Nammmmmmmm!!!!!


Utsikt fra toppen av Pulla og nordvest.

Toppen av Pulla.
Utsikt østover fra Ringebufjellet.

Fredag: Gikk en liten tur på fjellet bak hytta, men den ble ikke lang, for det blåste så innmari. Så vi bestemte oss å dra hjem, og ta helgen hjemme. Men vi kan leve lenge på denne turen og den fantastiske bryllupshelgen på Fefor. Minner for livet!


33 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
  • Facebook - Hvit Circle
  • Instagram - Hvit Circle
  • YouTube - Hvit Circle

Fjell i vettet