Deilig høsttur

Oppdatert: sep. 30

Skyfri himmel, en dag som bare var satt av til tur. Dette kunne bare bli bra!
Denne utsikten får du ganske kjapt opp i bakken fra Norstul mot Sigridsbu.

Planen var å dra til Lifjell, et sted jeg ikke hadde vært før. Ved Kongsberg, svingte jeg for tidlig (gammel vane), og begynte på veien til Blefjell. "Skal vi ikke til Lifjell?", spurte mitt turfølge. "Ehhhhhh, trodde det var inn her, jeg", sa jeg med et smil. Han bare flirte. Så da ble det tur til Blefjell i stedet. Helt i orden. Jeg har vært der før, noe min turvenn ikke har vært. Men han har flydd seilfly over, og gledet seg veldig til å se området fra en litt annen vinkel. Litt over to timer tar det til parkeringen Norstul, og derfra er det ca. 2 timers gange til Sigridsbu. Det blåste endel i dag, men uansett helt fantastisk vær.

Masten ved Kongsberg i bakgrunnen av nydelige høstfarger.

Fornøyd med å være tilbake på fjellet.

Vi svingte av stien mot Sigridsbu via Sigridsfjell. Dette er den flotteste stien dit, synes nå jeg. Utsikten og fargene var helt fantastiske, og vi brukte god tid. Etter et par timer og rett før Sigridsbu, fant vi en plass i le for vinden. Vi begynte å bli sulten, og det var greit å spise før vi fortsatte videre til Bletoppen, eller Store Ble (1342) som den heter. Stekte pannekaker ble lunsjen i dag. Utrolig deilig, og vi ble sittende i to timer og bare nyte før vi fortsatte videre.

Litt ordnings mot vinden.
Flott utsikt mot Gaustatoppen på vei mot Sigridsbu.

Etter en god og herlig lunsj, gikk vi forbi Sigridsbu og videre til toppen av Blefjell. Vi valgte den bratte stien opp, som gir en fantastisk utsikt.

Nydelig utsikt mot Gaustatoppen og begynnelsen av Hardangervidda helt i bakgrunnen.

Det tok ikke lange tiden før vi kunne ta på toppvarden på Store Ble. Vinden blåste friskt, så det ble ikke lange pausen der oppe. Men sikten i dag var vidunderlig. Vi kunne se helt til Jotunheimen og Hallingskarvet, og ellers alt som lå rundt. Det er dette jeg elsker med høsten. Frisk og deilig luft, og ofte bedre sikt grunnet klarere vær. Vi gikk ned normalruta, og begynte på tilbaketuren. Langedalen ble valget, og det var godt å komme litt ut av vinden. Siste delen av turen var vi heldige å få vindstille, og solen begynte å tenke på å gå ned. Åtte timer var vi på tur. En lang herlig dag, som ble avsluttet med middag hjemme kl. 22.30.

15 kilometer | 802 høydemeter | 7 t 49 min.

Langedalen på baksiden av Sigridsfjell.

Siste del av turen, med spennende skygger.

10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle