Første hytte til hytte tur

Oppdatert: 12. okt. 2020

Denne gangen skulle vi på vår første tur, UTEN telt! Vi pekte ut Blefjell. Tre dager og to overnattinger. Vi slapp å ta med underlag og telt, men sekken ble fortsatt ganske tung. Men det var vi vant til. Og siden vi skulle på hytte, hadde vi med oss biff og grønnsaker, og litt annet drikke enn bare vann.Det var ikke veldig mye sikt her.

Dag 1: Vi kjørte til et sted som het Nordstul, og målet var Sigridsbu, 1100 m.o.h, ca. to timers gange derfra. Turen begynte gjennom skog og mark, og forbi gamle hyttegrender. Stien fortsatt bratt oppover, og det tok ikke lang tid før vi var over tregrensa. Været var deilig, og vi hadde fin utsikt en stund. Høstfargene lyste mot oss, rødt, oransje, gult og grønt. Så ... Tåken kom plutselig snikende på oss, og snart så vi ikke fem meter foran oss. Det gikk skremmende fort, fra å ha sett alt til å ikke se noen ting.


Første gang vi brukte DNT-nøkkelen. Stor stas!

Etter å ha gått i to timer uten egentlig å vite hvor vi var, åpenbarte Sigridsbu seg plutselig for oss. Stolt tok jeg frem DNT nøkkelen, og stakk den inn i låsen. Det sto flere sekker i uterommet, så vi skjønte at vi ikke kom til å bli alene der. Men akkurat nå, hadde vi hytta for oss selv. Det tok ikke mer enn en halv time, så var hytta okkupert av en familie på seks og to andre par. Kan si det ble ganske livlig, men det gikk helt greit ... Og etter x antall omganger med Yatzy, 10.000 og Vri åtter, trakk vi oss stille tilbake. Er det feil å si vi gikk inn på rommet vårt kl. 20.00??? NATTA!


Dag 2: Vi våknet tidlig og lagde frokost. Da familien sto opp og begynte å steke egg og bacon, måtte vi bare pakke sekkene fort som fy og komme oss ut. Jeg har en veldig kraftig eggallergi. Os fra egg som kokes eller stekes, gjør meg tungpustet og øynene klør. Er jeg uheldig å få i meg egg, kan jeg dø. Har med meg adrenalin-sprøyte uansett hvor jeg går, og jeg har fått bruk for den noen ganger. Dette er også en grunn for at vi liker oss best i telt. Da slipper vi å forholde oss til sånt.

Begynte i tåke...

...men tåka forsvant ganske fort.

Det var fortsatt tåke. Målet i dag var Eriksbu, og på veien ønsket vi å komme opp på Blefjells høyeste topp, Store Ble (Bletoppen 1342). Vi gikk i tåke hele veien, men ved foten av toppen, begynte fjellheimen å åpenbare seg for oss. Det tok ikke mer enn 10–15 minutter, så var vi på toppen. Med 360 graders utsikt nøt vi fjellene rundt oss. Gaustatoppen, Hallingskarvet og langt der bak kunne vi

skimte Jotunheimen. Turen gikk videre i solskinn, og Gaustatoppen fulgte oss hele veien. Stien snodde seg opp en dal og ned en annen. Opp og ned og opp og ned. Etter en liten stund kom vi til et par store kampesteiner som kalles for Brørsteinane, helt umulig å ikke se. Vi satte oss ned her og spiste og slappet av. Seks timer fra vi gikk fra Sigridsbu, kom vi frem til Eriksbu, 995 m.o.h. Her var det et helt annet terreng, mye små trær

Mange vakre oaser her oppe.
Lemen så vi masse av.

Straks ved Brørsteinane.

og mye busk. Mye mer frodig, og hytta lå vakkert til ved et vann. Vi fikk valgt oss et rom før det kom noen fler, og det var et tomannsrom. Ett av parene som hadde vært på Sigridsbu kom også hit. Det var hyggelig. Hele kvelden veltet det inn folk, siste rundt elleve. Vi ble tilsammen 17 personer, så det ble trangt om plassen.Gaustatoppen var med oss så og si hele veien.
Eriksbu ses langt der nede.
Middag ute i dag, helt vidunderlig.

Nydelig kveld ved Eriksbu.

Dag 3: Da vi gikk til Eriksbu i går, avsluttet turen med en lang bakke ned til hytta. Denne skulle vi opp igjen i dag, og det grudde vi oss litt til. Men det var ingen grunn til det. Med jevn rolig fart oppover, overvant vi den lett som bare det. Turen tilbake gikk en del kjappere enn

Love is in the air <3

Nå fikk vi sett Sigridsbu ordentlig, og her var det fint.
God lunsjpause før vi startet på siste etappe ned.

Turen rundt Sigridsfjell var finere nå uten all tåka.

da vi gikk til. Igjen hadde vi nydelig vær, og vi nøyt de vakre fargene og den flotte utsikten. Ved Sigridsbu spiste vi deilig lunsj. Vi gikk samme vei ned fra hytta som vi kom opp, og da fikk vi sett hvordan det egentlig så ut i det området. Nydelig. Seks og en halv time brukte vi på hele strekningen. Super tur rett før høstferien!


TIPS: På denne turen fikk vi vite om lakenposen, og det har vi anskaffet oss i ettertid. Fantastisk enkelt, og du slipper sovepose. Et must på hyttetur i fjellet!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
  • Facebook - Hvit Circle
  • Instagram - Hvit Circle
  • YouTube - Hvit Circle

Fjell i vettet