top of page

Høst-venninnetur

Oppdatert: 15. jun.

I går dro min gode venninne Eva og jeg en tur til Blefjell. Vi har en tur hver høst, og pleier å ta det over en langhelg. Dette året ble alt litt rart pga korona, vi bommet på helger og rotet det egentlig veldig til. Men en dagstur klarte vi å få til.

To timers kjøring til Blefjell er veldig greit. Vi hadde sjekket været rundt Eriksbu og Sigridsbu, og valget falt på siste. Det skulle blåse mye i fjellet denne dagen. Halv elleve var vi på vei opp i høstfargene. Ymse vær, men for det meste sol. Vi valgte å gå til Sigridsbu via Sigridsfjell. Det er en tur med masse flott utsikt. De fleste vi møtte på gikk opp dalen. Vi brukte veldig god tid opp til Sigridsbu. Tok masse bilder, og bare nøt den flotte naturen og utsikten. På den andre siden av dalen hang det tunge regnskyer, mens vi kunne kose oss med masse sol - og masse vind...

Sigridsbu


Ved hytta måtte vi prøve å finne et sted i le. Vi skulle spise lunsj, og greit å ikke blåse bort da. Jeg hadde laget svele-røre, som vi skulle steke på primusen. Fy så godt. Med syltetøy og rømme. Nam nam!

Deilige grove sveler, stekt på primusen.

Her satt vi i over to timer. Skal kose seg på tur. Vi pakket sammen og gikk ut i blåsten mot Store Ble.

Det var målet vårt for i dag. Så vakre farger det var overalt, og myrullen vaiet frisk i vinden. Det er et vakkert landskap her oppe, med mange små vann overalt.

Vi kom inn i dalen på nedsiden av toppen vi skulle opp på.Sigridsbu ligger vakkert til.

Her gikk vi heldigvis i le, og det var godt å kunne snakke sammen ordentlig uten å måtte rope til hverandre. Men for noen farger. Høsten er virkelig en herlig tid.

Man kan gå opp til toppen til venstre her også, men vi droppet det pga vinden.

Så begynte det å hagle. Ja da... Det må til på en høsttur. Det varte ikke lenge, heldigvis. Så var vi oppe ved foten av toppen, og etter fem-ti minutter var vi på toppen.

Toppen av Store Ble (1342). Sjekk regnbuen i bakgrunnen.

Vi holdt på å blåse bort her oppe, så det ble kjappe bilder, og ned igjen sammen vei. Pga økende vind bestemte vi oss for å gå Langedalen tilbake i stedet for for via Sigridsfjell.

Mørke skyer jaget bak oss på vei ned fra fjellet.
På vei inn i Langedalen.

Lekte litt med skygger på vei ned.

Det ble fort le for vinden da vi begynte å gå nedover dalen. Vi fikk en kjapp regnskur, og plutselig ble været helt nydelig. Skyene forsvant, og vi gikk i sol hele veien tilbake til bilen. For en herlig dag.

Her tok vi en velfortjent pause, før vi tok fatt på siste delen ned til bilen.
 

MJANGER-TEMPO: 765 høydemeter | 15,2 km | 8 timer
149 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page