top of page

Kortreist i desember

Oppdatert: 12. apr. 2022

To kortreiste turer i desember. Første gikk til øverste delen av Nordmarka ved Jevnaker, et sted jeg bare har vært en gang før. Da var jeg på Oslos høyeste topp, Kjerkeberget (631 m.o.h.). Ble ikke veldig imponert over den, så det skulle bli spennende å prøve seg på en annen topp i området. Den andre ble en liten topptur i nok et nytt område, Nordkisa.

19. desember: Man kan kjøre helt fra Jevnaker og inn til foten av Kollern, som var dagens mål. Det var endel snø, så gamasjene var gode å ha. Det tok rett over en time til toppen av Kollern, og utsikten her var vidunderlig. 360 graders utsikt, Høgevarde, bakkene på Norefjell, Gaustatoppen, Tryvann, Varingskollen blant annet. Blåste litt, men da var det bare å dra frem jervenduken og lage bål. Fant en superfin plass i le. Ble sittende der i noen timer, og til solen gikk ned. Utrolig vakkert! Tok en snarvei rett ned gjennom skogen, så tilbaketuren tok nok ikke noe mer enn en halv time, tenker jeg. Skal være helt vidunderlig å gå på ski i området her også når det blir mer snø, så skal ikke se bort ifra at det blir flere turer hit.

Bål + sol = sant

Vakre farger ved varden på Kollern.
Gaustatoppen til høyre.

Gapahuken på Korpeberget.

26. desember: Tur i nærområdet, Korpeberget i Nordkisa. Aldri vært i dette området, men ser jo at her må jeg undersøke mer. Mange muligheter så det ut som. Begynte turen fra Idrettsparken på Nordkisa, og fulgte skilt til Korpeberget via lysløypa. Lett å finne frem, og ikke mer enn rundt 140 høydemeter til toppen. Fikk en vakker solnedgang med en nydelig utsikt. Moro når toppen ikke rager mer enn 282 m.o.h. Ble sittende til solen gikk ned, og traff på mange hyggelige folk. Slapp unna hodelykt på tilbaketuren. Fin første juledag!

Beste turmaten, dette.
Velvillige folk til å knipse litt.


Nydelig solnedgang.

15 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page