top of page

Maitur til Leirdalen

Oppdatert: 30. sep. 2021

Høgvagltindane sto høyt på listen min i dag, og været skulle være sånn nogen lunde. Men blir det alltid sånn som man planlegger? Nei!

Jeg kunne kjøre helt inn til Geitsetre, og parkere der. Det sto to biler der allerede, men skjønte fort at de hadde vært der fra i går, med tanke på teltet og lavvoen jeg gikk forbi. Det var lite snø til å begynne med, og veldig hardt. Men det bedret seg jo lenger oppover i dalen jeg kom. For en morgen. Kjølig, men ingen vind.

Stetind.
Leirvassbu med Kyrkja tronende bak.

Ni kilometer var det fra parkeringen og inn til Leirvassbu. Jeg så med en gang at toppene jeg hadde tenkt meg opp på lå gjemt i skyene. Det var fortsatt nesten vindstille, så jeg gikk på baksiden av hytta, og satt meg på en benk. Første lunsj. Jeg bestemte meg for å gi toppene et forsøk, så etter en times tid tuslet jeg videre over vannet. Svingte til høyre etter hyttene som lå der, og begynte turen opp i høyden. Skyene og tåka begynte nå å henge tungt, og ikke lenge etter var det ganske så tett rundt meg.

Bak der et sted er toppene mine...


Da stoppet jeg, satt meg ned på noen steiner og bare nøyt. Ingen vits å fortsette opp i tåka når jeg går alene. Og det var et veldig godt valg. I løpet av dagen hadde Høgvagltindane ca. 15 minutter i rampelyset. Etter en stund gikk jeg tilbake til vannet, og den stikka løypa. Det var så vidt jeg så Kyrkja og Leirvassbu. Ganske artig å stå her midt på vannet uten sikt.

Kyrkja.

Stikka løype retning Olavsbu. Snø, tåke og sol.

Det begynte å snø i tillegg til at sola prøvde å trenge seg igjennom tåka. Jeg gikk tilbake til Leirvassbu, og den lå jammen i sola. Merkelig vær! Jeg ble sittende i solveggen leeeeeenge, før jeg måtte begynne å tenke på å gå tilbake til bilen. Alene i hjertet av Jotunheimen, kan virkelig anbefales. Og jeg kan si jeg slappet godt av ved Leirvassbu, for pulsen datt ned i 38 ;-) Det ble en lang og herlig tur, og toppene mine blir jo ikke borte ;-)

 

MJANGER-TEMPO: 23 kilometer | 710 høydemeter | 7 t 30 min.



Fine Leirvassbu.
Hovedinngangen til Leirvassbu.

Høgvagltindane solte seg 15 minutter i rampelyset.
Tverrbytthornet fra venstre, Urdadals- og Hellstugutinder og Kyrkja.
Sokse og Geite blant annet.

41 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page