Tilbake til gamle trakter

Fra Torfinnsbu, tok vi båten inn til Bygdin, handlet litt mat og kos på Beitostølen, og kjørte til parkeringen til Glitterhiem. Her pakket vi om sekkene, og gikk inn til Trollsteinkvelven, og satte opp teltet på nøyaktig samme sted som i fjor. Den var så fin. Og det er ikke dekning der. Veldig deilig!

Vi gikk inn Trollstein-kvelven til Steinhols-glupen, og meget bratt opp til første topp, Gråhøe (2154). Tok en lang god pause der. Videre derfra var det lettgått, men mye stein.


Topp to var Søre Trollsteinhøe (2161). Herfra anbefaler jeg å gå ned på bandet og kikke ned. Det knallgrønne vannet, Øvre Trollsteintjønne, ligger vakkert til blant de stupbratte sidene. Det ble en liten pause her for å sluke inn inntrykkene.

Til tredje topp var det bare rundt 80 høydemeter, men et laaaaaaaaangt steinplatå på slutten. Varden til Nørdre Trollsteinhøe (2201) dukket etterhvert opp, og denne toppen var dagens høyeste.
Neste og siste, Austre Trollsteinhøe (2090) lå bare rett nedfor den, med bratte sider som strakk seg ned i Smådalen. Herfra så vi Sålell, som er utgangspunktet til Kvitingskjølene. Da vi nådde toppen, så vi at det var folk på en høyde lenger øst. Det viste seg at det er mange som tror det er Austre Trollsteinhøe, og dropper da den som vi sto på, som er den riktige. Dem om det. Så bar det ned i dalen igjen, etter mye styr i vanskelig steinrøys. Deilig å endelig se teltet igjen etter nok en lang, herlig tur.

980 høydemeter, 15 km, 9 t 20 min.
6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
  • Facebook - Hvit Circle
  • Instagram - Hvit Circle
  • YouTube - Hvit Circle

Fjell i vettet