top of page

Midt om natten

Oppdatert: 18. jan.

Å stå opp tidlig natt for å gå på tur, hadde jeg igjen å prøve. Sjekke ut kart og muligheter kvelden før, og falt på en ikke så vanskelig tur, men ganske drøy. Over 1400 høydemeter kjenner man godt.


Her står jeg på Sør for Vestre Glittertindoksle (2253).

Jeg la meg kl. 19 kvelden før. De som har prøvd det, skjønner kanskje hva jeg mener med at det blir ikke den beste kvalitetssøvnen da... Uansett, jeg sto opp igjen 00.30, og gjorde meg og sekken i stand. Kjørte til innkjøringen til Spiterstulen, og kjørte til der en går over brua mot Juvasshytta. På motsatt side fulgte jeg en gammel skogsvei et lite stykke, så var jeg overlatt til meg selv med å finne ut hvor jeg skulle. En ting visste jeg. Jeg skulle opp!


Glitra glitret!

Flott soloppgang på vei opp.

Det var en nydelig natt. Jeg gikk langs Glitra, og kom over noen flotte fossefall. Og elven dundret nedover. Fantastisk! Jeg valgte å følge ryggen nord for Glitterholet, og det var jeg glad jeg gjorde, da jeg så all snøen som fortsatt lå på Glitteroksle. Rask stigning, og etter litt over et par timer var jeg på platået 1991 m. Herfra gikk det trått (les KJEDELIG!). Så vidt det steg, og lang, lang, lang vei til målet. Men med nydelig vær så går det meste bra ;-) Var så heldig å få med en herlig soloppgang på vei opp.
Toppvarden til Sør for Vestre Glittertindoksle. Trollsteineggje og Glittertind i bakgrunnen.
Vestre Glittertindoksle.

Med ett så jeg den første toppen, Sør for Vestre Glittertindoksle (2253). Stor glede da jeg kunne stå på den kl. 06.00. Knipset bilder, og gikk ned og opp til topp nr. to for dagen, Vestre Glittertindoksle (2251). Her satt jeg meg ned på en stor stein og spiste frokost. Hadde jeg ikke skullet på jobb, hadde jeg blitt der ;-) Fantastisk flott område.Mot Sør for Vestre Glittertindoksle, og ryggen videre mot Glittertind.
Visdalen med elva Visa, og Galdhøpiggen.

Mot Breheimen.

Så var det på tide å gå tilbake igjen. Mange høydemeter som skulle forseres. Da jeg kom til skogen, ble det litt surr og rot, men igjen... Jeg skulle ned. Kom over noen bratte stup innimellom, men med tid og tålmodighet kom jeg tilslutt rett på den gamle skogsveien igjen, og kunne følge den til bilen.

 

MJANGER-TEMPO: 12,6 kilometer | 1477 høydemeter | 7 t 17 min.


Mye kratt jeg skulle gjennom...

Tilbake på den gamle skogsveien.

317 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Værfast

2 Comments


Jens Fossum
Jens Fossum
Jun 10, 2021

Ok, lissom - og så rett på jobb?! ;D

Like
Ingeborg Mjanger
Ingeborg Mjanger
Jun 10, 2021
Replying to

Hehe, ja, og rett på jobb. Og på kvelden hjalp jeg bonden jeg bor hos på Strind Gard med saueslepp :-) Herrrrrrlig dag!

Like
bottom of page