top of page

Oktobertur til Lom

Oppdatert: 22. nov. 2021

Helgen 23.-25. oktober klarte jeg å overtale 17-åringen til å være med på en kosetur til Lom. Det måtte lokkes litt, øvelseskjøring, kanelsnurr på Bakeriet, pannekaker, sjokolade, kjeks og kakao med altfor mye krem. Dette skulle bli bra!

Stødig og flink sjåfør.

Kamilla kjørte store deler av veien til Lom. Hun er jo så flink, så det var ikke noe problem. Vi kom sent frem fredag, så det ble ikke mye action den dagen.

Her starter vi på den bratte delen til Smith-bue.

Lørdag hadde jeg klart å overtale Kamilla med på tur mot Lomseggje. Første mål var Smith-bue. Jeg hadde pakket med jervendukene, smoothie, pannekakerøre, sjokolade, kakao, krem og kjeks, for dette skulle jo være en kosetur.Ved godt mot, og fortsatt blide ;-)

Turen begynte ganske snilt den første kilometeren. Så gikk stien over i en bratt bakke. Jeg hadde jo gått her noen ganger før, men Kamilla hadde aldri vært her. Vi tuslet oppover, og jeg merket at dette var uvant for ungdommen. Men vi tok mange små pauser, så dette skulle gå bra. Det jeg synes er litt dumt med skiltingen her, er at det står kilometer og ikke høydemeter. 1,5 km står det ved bratta og opp til Smith-bue. I teorien er jo ikke det langt, og kan gås på 15-20 minutter. Her er det noe helt annet, for man skal faktisk opp over 600 høydemeter fra det skiltet. Uansett, det gikk sakte men sikkert oppover. Da vi hadde ca. 150 høydemeter igjen, satt Kamilla seg ned og så litt oppgitt på meg. "Dette er de LENGSTE 1,5 km jeg noensinne har gått!!!!!!". Jeg kranglet ikke på det ;-) for det kan virke sånn når man går oppover.

Greit å holde tunga rett i munnen her.

Vakker utsikt innover Bøverdalen.

Vi kom til hytta etter 2,5 timer, og etter hva jeg skjønte på Kamilla, så ble det ikke noe tur videre. Helt greit. Vi var på tur for å kose oss. Og det var ganske mye snø videre opp til Lomseggje. Vi benket oss foran inngangen til hytta, og dro frem alle godsakene vi hadde med.

Helt greit utsikt til steking av pannekaker.
Dette må jo til når man steker pannekaker.
Halv kopp kakao, halv kopp krem ;-)

Her oppe koste vi oss veldig. Og etter den tøffe oppstigningen, smakte det utrolig godt med både pannekaker, sjokolade, kjeks og kakao med altfor mye krem. Kamilla var enig om dette var en fin tur. Vi satt ganske lenge og bare nøt. Jeg hadde jo lovet kanelsnurr på Bakeriet, så da var det på tide å komme seg nedover igjen. Det tok ikke lange tiden før vi satt inne i de koselige lokalene i sentrum av Lom. På kvelden ble det selvsagt hjemmelaget pizza, film, snop og enda mer kos. En super helg med 17. åringen.

 

MJANGER-TEMPO: 6,2 kilometer | 800 høydemeter | 4 t 21 min.

Kanelsnurr og te på Bakeriet.

17 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page