top of page

Storivilen

Oppdatert: 1. sep. 2022

Det finnes mange veier til Rom, sies det, og det gjelder også denne toppen. Men siden dette er den høyeste toppen på Lomseggje, hadde jeg lyst til å ta den fra, nettopp Lom. Og for å få en mer tur ut av det, bestemte jeg meg for å dele turen i to, ved å sette opp camp ved Smith-hytta på 1150 høydemeter. Det betydde full oppakning med ski, 750 høydemeter, 3,6 kilometer. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg gjør ikke det igjen med med første ;-)


Starten!

Turen startet snilt...

Jeg begynte å gå rett over halv syv fredag kveld, og var fremme ved hytta kvart over ni. Puuuuuhhhhhhh!!! Da var det bare å sette opp telt, lage middag og sove for neste dags tur.

Teltet er oppe og maten er i gang på primusen, lykke.
Solnedgang over Galdhøpiggen. Jeg hadde en fantastisk fin kveld her oppe ved Smith-hytta på Lomseggje.
Måtte gå litt med skiene på ryggen.

Lørdag: Halv ni var jeg av gårde. Jeg skinte om kapp med solen, for denne toppen har tenkt på lenge. På 1200 høydemeter kom skiene på, så var det bare å tasse oppover Aukrustdalen til jeg kom opp på ryggen. Da måtte skiene av et par kilometer, men det var egentlig bare deilig. Lettgått terreng. Resten av turen gikk med ski, bortsett fra et lite stykke da jeg nådde rundt 1700 høydemeter. Men for en behagelig skitur. Ingen overraskelser, bare jevnt og fint oppover. Jeg brukte som vanlig god tid, for været var så sinnsykt bra, og utsikten den samme. Etter fire timer, 8 kilometer og 980 høydemeter, sto jeg på toppen av Lomseggjes høyeste, Storivilen (2068). Lykken var til å ta på :-D 360 graders utsikt, Rondane, Dovrefjell, Reinheimen, Jostedalsbreen, Breheimen, Hurrungane og Jotunheimen. MAGISK! Har du ikke vært der, så må du ta deg en tur ;-)

Breheimen er jeg ikke så kjent med, men mener og tror dette er Holåtindane.
Hestbreapiggane i Breheimen.
Jostedalsbreen med Lodalskåpa.
Dovrefjell med Snøhetta.
Rondane.
Trollsteineggje og Glittertind.
Hellstugutindane, Semeltinden og Urdadalstindane.
Galdhøpiggen, Bukkehøe og Skardstinden blant andre.
Smørstabbtindane.
Hurrungane.

Jeg ble sittende lenge, og bare nyte stillheten og utsikten. Det dukket opp en enslig skigåer, som hadde gått fra Bismo. Han skulle videre til Moldulhøe, og ned i dalen igjen derfra. Den og Hesthøe, blir en annen tur.

Nydelig utsikt mot Lomseggje.

Solen på vei ned etter en lang dag.

Jeg brukte herlige to timer ned til campen igjen, og kunne kose meg med middag og te ved teltet. En kald en ventet også i snøen, som jeg nøt godt og lenge med litt Vill melkesjokolade (ja, den heter det...). For en dag, og for en tur.


Etter en god natts søvn, bar det nedover til bilen igjen. Lykkelige over å ha kommet meg hel ned med tung sekk, satte jeg snuta hjemover til middaglaging og bursdagsfeiring for eldstedattera som ble 20 år på onsdag.

 

Mjanger-tempo: 24 kilometer | 1780 høydemeter | 12 timer


6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page