Tidlig sommer på Blefjell

Oppdatert: 12. okt. 2020

Det var yngstejenta sin tur til å ha en helgetur sammen med oss til fjells. Valget falt på Blefjell, hvor vi visste om en super teltplass litt ovenfor Eriksbu.

Dag 1: Vi parkerte på en p-plass på østsiden av Blefjell like ved Einarstjønn. Kamilla var klar, og veldig spent. Trond hadde tatt med fiskeutstyr, for veslejenta synes det er supergøy å fiske. Fint at vi skal ligge ved et fint fiskevann. Turen vår begynner på en grusvei, før vi tar av inn på stien mot Eriksbu. Vi fyller flaskene med deilig kaldt fjellvann, og begir oss oppover.


Etter ca. 3 timer er vi fremme ved teltplassen. Kamilla er sliten og sulten, så vi setter igang med å koke vann på primusen til en Real. Trond og Kamilla står etterpå side om side og fisker. Hun følger med på alt som gjøres, og jammen så får hun ikke en fin liten fisk. Såååååå stolt! I morgen planla vi en topptur til Åklinuten, 1246 m.o.h. Så greit å legge seg i grei tid. God natt!


Sjekk denne fisken Kamilla fikk.


Dag 2: Havregrøt til frokost, så var avgårde på dagens tur. Niåringen ledet an, og også hun, som storesøster, måtte undersøke alt som dukket frem på turen. De små froskene var mest


populære. Vi trasket over små bekker og vannfall, før vi begynte å bevege oss oppover fjellet. Med ett hoppet det en kjempestor hare rett foran oss. Vi skvatt til. Det hørtes nesten ut som

den galloperte der den hoppet oppover lia. Kamillas ansikt lyste opp da hun så den. Herlig med barn på tur. Det ble en stigning på 300 høydemeter, og Kamilla var så trøtt og sliten da hun kom opp, at etter vi hadde spist lunsj, så sovnet hun ved varden. Trond og jeg tok en liten tusletur rundt der oppe, og tok endel bilder.


Åklitjønnan.
Oppover Klovnuten.

Her ser vi dagens mål, Åklinuten.
Toppen av Åklinuten (1246).
Kamilla ble ganske sliten etter toppturen.

Lunsj nedenfor varden på Åklinuten.
Gaustatoppen og litt kjærleik.

På vei tilbake stoppet vi ved et vann som heter Åklitjønnan, rett nedenfor Nystulnuten. Kamilla og Trond sto igjen og fisket. Det var så herlig å se de to sammen der. Ingenting var

viktigere enn de to og fisken. Og igjen fikk de fiskelykke, men denne slapp de ut igjen.


Så var tilbake til teltet, og middag. En lang fin dag, i det beste været. Sol og ingen vind hele dagen. Etter vi hadde spist, spilte vi litt Yatzy. Det må til på telttur. Så ble det mer fisking, før vi la oss.Dag 3: I dag skulle vi hjem igjen. Campen ble pakket, og vi var klare til å gå. Kamilla var superflink til å bære sin egen sekk med klær, sovepose, mat og underlag. Klaget ikke en gang, bare gikk på. Herlig å ha med tur. På veien stoppet vi ved et vann, så fiskerne kunne fiske litt til.

Kamilla fikk skikkelig dreisen på fiskingen i løpet av denne helgen.

Kamilla har jammen fått dreisen på å svinge fiskestangen. Da vi kom til den lille elven vi fylte vann i på veien opp, stoppet vi for å fylle på flaskene før vi kom til bilen. Tror dere ikke jeg


klarte å helle vann i skoen til Kamilla, dere da... Vi måtte bare glise litt, og gjett om jeg har fått høre det i senere tid. Hun sovnet nesten tvert i bilen på vei hjem. En sliten, men fornøyd niåring etter sin første helgetur i telt.


1 visning0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
  • Facebook - Hvit Circle
  • Instagram - Hvit Circle
  • YouTube - Hvit Circle

Fjell i vettet