top of page

Tidlig sommer på Blefjell

Oppdatert: 18. jan.

Det var yngstejenta sin tur til å ha en helgetur sammen med meg til fjells. Valget falt på Blefjell, hvor jeg visste om en super teltplass litt ovenfor Eriksbu.Dag 1: Vi parkerte på en p-plass på østsiden av Blefjell like ved Einarstjønn. Kamilla var klar, og veldig spent. Turen vår begynte på en grusvei, før vi tok av inn på stien mot Eriksbu. Vi fylte flaskene med deilig kaldt fjellvann, og bega oss oppover.Etter ca. 3 timer var vi fremme ved teltplassen. Kamilla var sliten og sulten, så vi setter igang med å koke vann på primusen til en Real. I morgen planla vi en topptur til Åklinuten, 1246 m.o.h. Så greit å legge seg i grei tid. God natt!
Dag 2: Havregrøt til frokost, så var vi avgårde på dagens tur. Niåringen ledet an, og også hun, som storesøster, måtte undersøke alt som dukket frem på turen. De små froskene var mest populære. Vi trasket over små bekker og vannfall, før vi begynte å bevege oss oppover fjellet. Med ett hoppet det en kjempestor hare rett foran oss. Vi skvatt til. Det hørtes nesten ut som den galloperte der den hoppet oppover lia. Kamillas ansikt lyste opp da hun så den. Herlig med barn på tur. Det ble en stigning på 300 høydemeter, og Kamilla var så trøtt og sliten da hun kom opp, at etter vi hadde spist lunsj, så sovnet hun ved varden.


Åklitjønnan.
Oppover Klovnuten.

Toppen av Åklinuten (1246).
Kamilla ble ganske sliten etter toppturen.

På vei tilbake stoppet vi ved et vann som heter Åklitjønnan, rett nedenfor Nystulnuten. Så var det tilbake til teltet, og middag. En lang fin dag, i det beste været. Sol og ingen vind hele dagen. Etter vi hadde spist, spilte vi litt Yatzy. Det må til på telttur.


Dag 3: I dag skulle vi hjem igjen. Campen ble pakket, og vi var klare til å gå. Kamilla var superflink til å bære sin egen sekk med klær, sovepose, mat og underlag. Klaget ikke en gang, bare gikk på. Herlig å ha med tur. Da vi kom til den lille elven vi fylte vann i på veien opp, stoppet vi for å fylle på flaskene før vi kom til bilen. Tror dere ikke jeg klarte å helle vann i skoen til Kamilla, dere da...
Vi måtte bare glise litt, og gjett om jeg har fått høre det i senere tid. Hun sovnet nesten tvert i bilen på vei hjem. En sliten, men fornøyd niåring etter sin første helgetur i telt.


4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Værfast

Comentarios


bottom of page