top of page

Til nye høyder i Galdhøpiggens bakgård

Oppdatert: 30. sep. 2021

Kjørte gjennom bommen til Norges høyeste bilvei, veien mot Juvasshytta. Neste dag skulle tre topper ved Styggebreen erobres.
Nydelig kveld i campen på 1700 m.o.h. Utsikt mot Breheimen.

Begynte turen fra Juvasshytta, rundt kl. 07, og fulgte stien mot breen et lite stykke, før jeg tok til høyre, og gikk på venstre side av slalåmbakken opp til platået. Så var det bare å tasse bort til første topp, Kjelhøe. Videre fulgte jeg et stort steinplatå til neste topp, Galdhøe. Disse to første toppene må være Norges enkleste 2000-topper. Herfra måtte jeg ned ca. 100 høydemeter til bandet før småklyvingen opp Løyfte til ryggen til Vesle Galdhøpiggen. Veldig moro, og ikke så vanskelig for de som har klyveklatret mye. Så var det bare å følge ryggen opp til toppen. Herlig! Nydelig utsikt vestover og massivet rundt Svellnosbrean. Mens det fyltes opp på Norges tak, 100 høydemeter lenger opp, satt jeg og nøt stillheten, helt alene. Kan virkelig anbefale denne turen, hvis du er komfortabel med å klyveklatre litt.

Toppvarden på Kjelhøe (2223)

Galdhøe (2283).
Galdhøe bakerst, med Løyfte i front.

Galdhøpiggen i bakgrunnen.
Vesle Galdhøpiggen (2369).
Storjuvtinden med Smørstabbtindane i bakgrunnen.

Noen av menneskene på Galdhøpiggen.
Skardstinden er et flott skue.

Tilbake fulgte jeg vardene, og fikk gått i snø helt ned til jeg møtte stien fra Galdhøpiggen. Godt fornøyd med dagens fangst, kjørte jeg tilbake til teltet.

 

MJANGER-TEMPO: 13 kilometer | 860 høydemeter | 8 timer


26 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Værfast

2 Comments


Jens Fossum
Jens Fossum
Jun 07, 2021

Du holder koken! Vi burde blitt med deg på noen av de snillere prosjektene dine. Jeg trenger litt eksponeringsterapi for høydeskrekken!

Like
Ingeborg Mjanger
Ingeborg Mjanger
Jun 07, 2021
Replying to

Hehe, ja :-) Er litt gamle turer som jeg legger inn sånn etterhvert ;-) Men det hadde vært veldig moro å få til en tur sammen med dere. Det er nok av snille turer å ta av. Kan sjekke litt, og komme tilbake til dere.

Like
bottom of page