Pakketips

Sommerpakking

Du bør tenke LETT, når du pakker til lengre turer. Lett telt, lett mat, lett underlag, lett håndkle osv. God sovepose er lurt å ha. Her er det mange muligheter, og veldig mange forskjellige prisklasser. Dersom du bruker en innerpose, må du ikke ut med en liten formue for kjøp av sovepose. En slik innerpose både isolerer og tar bedre vare på soveposen. Kan du sy, er det også muligheter for å trylle et fleece-teppe om til innerpose. Godt underlag er også lurt dersom du ønsker å ha en behagelig overnatting i telt. Vi unner oss også litt luksus, som oppblåsbare puter. Roten til skjønnhetssøvnen.

 

En liten pakke intimservietter og antibac er et must. Dopapir må IKKE glemmes! I disse miljøtider anbefales det å ikke bruke dopapir på tur, men jeg må innrømme at det ligger langt inne å bruke mose og lyng til dette. Alternativt kan du tenne på papiret som brukes, eller putte det i en pose å ta det med. Små poser til søppel må huskes.

 

Ekstra klær som ullsokker, ullundertøy, bukse, lue/pannebånd, vanter/votter og varm genser eller en tynn dunjakke. Et par lette sandaler, som sitter godt på bena og som tåler vann, lærte vi sommeren 2015 at er smart. Vi måtte nemlig vade over en stor, stri elv, og alt av klær og sko ble vått. Og når fjellsko først er våte, så tørker de ikke med det første. Vi har også alltid med Crocs, til å ha på når vi er fremme ved teltet. Lette og fine å ha hengende utenpå sekken. Noe annet vi alltid kommer til å ha med på tur, er et par staver. På sommeren er de fine å ha dersom vi skal over elver for støtte, eller ned bratte fjellsider. På vinteren er de ypperlig til blant annet teltstenger. Jervenduk er noe vi akkurat har fått tak i, og de kommer til å være med på tur sommer som vinter. Den er vind- og vanntett, og kan også brukes som en tarp. 

 

Ellers bør du huske: Kart og kompass, Yatzy og kort (veldig viktig), hodelykt, lighter, tau, vannflasker (til fjellvinen), førstehjelp, sportstape og godt med mat.

 

Og sist men ikke minst: HUSK ALLTID Å HA MED LITT SMÅSNACKS I LOMMA NÅR DU GÅR! Jeg er dessverre allergisk for nøtter, for det er noe av det bedre å ha med seg. Tørket frukt er også et alternativ. Mørk sjokolade har blitt en favoritt. Den gir mye energi og smaker fortreffelig. Vi har også med noe vi kaller motivasjon, og det er noe smågodt vi synes er godt å tygge på. Jeg har alltid med Loveheart.

Vinterpakking

Det er endel andre ting man må tenke på enn tur på sommeren. I alle fall om du skal ligge i telt. Varme klær er noe av det viktigste, og at man har det rette underlaget og sovepose. Vi kjøpte oss et par underlag som har gåsedun som isolasjon. De er 9 cm tykke, 65 cm brede, og tåler ned til -38 grader. Har du ikke et bra underlag, så spiller det nesten ikke noe rolle om du har super sovepose. Bakken trekker ut 50 prosent mer varme fra kroppen enn det luft gjør, og det sier litt. For enda mer konfort, så er det lurt å ha et tynt underlag i bånn. Spade må også være med, grave god plass til teltet, bygge levegg, grave kuldegrop. Vi har anskaffet oss en liten pulk for å lette skuldre og rygg endel, og det er virkelig en god investering. Kjøpte vår på Finn, og betalte langt under halv pris av hva de koster i butikken. Etter vår første tur fant vi ut at vi trengte en til, så vi fant en til på Finn. 

 

Når det gjelder mat og drikke, er det ikke noen enkel oppgave å gjøre at dette ikke fryser. Å ha med vanlig pålegg har vi skjønt ikke er noe særlig, siden alt fryser uansett hva vi gjør. Merket det godt på vår siste tur. Så jeg tror at det som må til, er mat som kan kokes eller stekes på primus. Som blant annet havregrøt, øllebrød, Real Turmat eller noe lignende, bacon, brød fra melblanding man lager der og da.

  • Facebook - Hvit Circle
  • Instagram - Hvit Circle
  • YouTube - Hvit Circle

Fjell i vettet