Pakketips

Sommerpakking

Du bør tenke LETT, når du pakker til lengre turer. Lett telt, lett mat, lett underlag, lett håndkle osv. God sovepose er lurt å ha. Her er det mange muligheter, og veldig mange forskjellige prisklasser. Dersom du bruker en innerpose, må du ikke ut med en liten formue for kjøp av sovepose. En slik innerpose både isolerer og tar bedre vare på soveposen. Kan du sy, er det muligheter for å trylle et fleece-teppe om til innerpose. Godt underlag er også lurt dersom du ønsker å ha en behagelig overnatting i telt. Jeg unner meg også litt luksus, som oppblåsbar pute. Roten til skjønnhetssøvnen.

En liten pakke intimservietter og antibac er et must. Dopapir må IKKE glemmes! I disse miljøtider anbefales det å ikke bruke dopapir på tur, men jeg må innrømme at det ligger langt inne å bruke mose og lyng til dette. Alternativt kan du tenne på papiret som brukes, eller putte det i en pose å ta det med. Små poser til søppel må huskes.

Ekstra klær som ullsokker, ullundertøy, bukse, lue/pannebånd, vanter/votter og varm genser eller en tynn dunjakke. Et par lette sandaler, som sitter godt på bena og som tåler vann, er smart. Har også alltid med Crocks, til å ha på når jeg er fremme ved teltet. Lette og fine å ha hengende utenpå sekken. Noe annet jeg alltid kommer til å ha med på tur, er et par staver. På sommeren er de fine å ha dersom man skal over elver for støtte, eller ned bratte fjellsider. På vinteren er de ypperlig til blant annet teltstenger.  

 

Ellers bør du huske: Kart og kompass, Yatzy og kort (veldig viktig), lighter, tau, vannflaske (til fjellvinen), førstehjelp, sportstape og godt med mat.

 

Og sist men ikke minst: HUSK ALLTID Å HA MED LITT SMÅSNACKS I LOMMA NÅR DU GÅR! Jeg er dessverre allergisk for nøtter, for det er noe av det bedre å ha med seg. Tørket frukt er også et alternativ. Mørk sjokolade har blitt en favoritt. Den gir mye energi og smaker fortreffelig. Har også med litt motivasjon, i form av smågodt som er godt å tygge på. Jeg har alltid med Loveheart.

Vinterpakking.jpg

Vinterpakking

Det er endel andre ting man må tenke på enn tur på sommeren. I alle fall om du skal ligge i telt. Varme klær er noe av det viktigste, og at man har det rette underlaget og sovepose. Jeg har kjøpt et underlag som har gåsedun som isolasjon. Den er 9 cm tykk, 65 cm bred og tåler ned til -38 grader. Har du ikke et bra underlag, så spiller det nesten ikke noe rolle om du har super sovepose. Bakken trekker ut 50 prosent mer varme fra kroppen enn det luft gjør, og det sier litt. For enda mer konfort, så er det lurt å ha et tynt underlag i bånn. Spade må også være med, grave god plass til teltet, bygge levegg, grave kuldegrop. Jeg har anskaffet meg en liten pulk for å lette skuldre og rygg endel, og det er virkelig en god investering. Kjøpte på Finn, og betalte langt under halv pris av hva de koster i butikken.

Når det gjelder mat og drikke, er det ikke noen enkel oppgave å gjøre at dette ikke fryser. Å ha med vanlig pålegg har jeg skjønt ikke er noe særlig, siden alt fryser uansett hva jeg gjør. Så jeg tror at det som må til, er mat som kan kokes eller stekes på primus. Som blant annet havregrøt, øllebrød, Real Turmat eller noe lignende, bacon, brød fra melblanding man lager der og da.

pakketips_nettside.jpg