top of page

Dinglende pionerer

Oppdatert: 17. jul. 2023

Hvert år bestiller jeg klatretur med guide for litt mer utfordringer og eventyr. Da er Christian Nesset fra Jotunheimen Arrangement god å ha. I fjor var jeg over Snøhettatraversen, og i år skulle Thorbjørn og jeg bli pionerer innen guidet turer, som første opp nordryggen av Galdhøpiggen med guide. Dette gledet vi oss til.


Varde på vei opp til breen, Galdhøpiggen i bakgrunnen.

Vi bodde på Strind Gard, og kjørte tidlig avgårde til Juvasshytte lørdag 8. juli. Vi skulle egentlig vært på tur dagen før, men det var meldt snø og dårlig vær, så vi fikk flyttet turen til lørdag. Vi møtte Christian og fikk utdelt tau, sele og hjelm hadde vi selv. Kl. 07 gikk vi mot breen, enkel og lett stigning. Så gikk det videre til Porten over Styggebreen. Vi gikk over en ny topp, som enda ikke har fått noe navn, så uoffisielt kaller vi den for Porthesten.


Snart fremme ved Styggebreen.

God prat over breen på vei til Porten.

Ny topp smeltet frem på breen. Uoffisielt navn Porthesten, høyde 2??? ;-)

Ryggen rett frem skal snart klatres. Foto: Christian Nesset

Venter på å komme i gang.

Ved foten av Galdhøpiggen tok vi oss en god matpause før vi begynte å klatre. For et vær vi hadde. Satt bare i treningsbhen og nøt morgenen.


Så var vi klare for dagens eventyr. Christian forberedte standplass, og endelig skulle vi få klatre. Fy søren og vi koste oss oppover i veggen. Vi hadde fått litt fritt spillrom ved å velge selv hvor vi skulle klatre, samarbeide, og Christian sa ingenting om hvilke rute som var best. Det var kjempegøy, og gjorde denne turen enda mer spennende. Og det artigste var at vi fikk skryt av å velge gode ruter. Dette er livet.


Bratt og moro oppover ryggen. Foto: Christian Nesset

Dette var utrolig kult. Foto: Christian Nesset

Hun koser seg ganske bra i veggen.

Thorbjørn sikrer Christian oppover.

Christian tar bilder.

Tunnelen.

Christian tok bilder av oss i tunnelen. Foto: Christian Nesset

Vi nærmet oss toppen, og vi bestemte oss for å spise lunsjen på et sted i solen nedenfor toppen. På denne fine dagen, så vi maaaaaaaaange taulag over breen, så det var godt å nyte maten alene. Vi gjorde oss klare til siste etappe, og det var ganske moro å se ansiktene til de som sto der oppe da vi kom opp "bakveien". For en opplevelse. Colaboksen ble sprettet, og den smakte nydelig. Måtte jo feire litt. Tilbaketuren ble normalveien over breen og Juvasshytta. For dere som liker luftig klatring og en opplevelse for livet, kan jeg anbefale denne turen.


Tusen takk for turen Christian og Jotunheimen Arrangement. Dere traff midt i blinken med tur i år. Vi gleder oss allerede til neste gang :-D


Utsikt fra toppen av Galdhøpiggen. Hurrungane lengst bak, Smørstabbtindane, Bukkehøe blant mange andre.

Du skjønner du er høyest i Norge her oppe.

Denne smakte vidunderlig på toppen.

61 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Værfast

Comments


bottom of page