top of page

Galdebergtind

Oppdatert: 10. aug. 2023

Tåken hang, og det var meldt regn. Det stoppet ikke oss til å ville på topptur. Vi var på "hytta" for å gå på turer, så litt vær måtte vi regne med. Bor tross alt i Norge ;-)


Turen starter på merket sti mot Gjendebu fra Eidsbugarden.

Stien fra Eidsbugarden til Galdebergtind, begynner langs Bygdin og mot Gjendebu. Bare å følge skilt. Vel oppe og over brua, går en sti til høyre mot Uksedalshøe. Følg den til vardene tar over, og følg disse til topps. Dette hørtes jo enkelt ut, og i finvær er det nok også det. Det tettet seg mer og mer med tåke, og vi var faktisk litt usikre på om vi i det hele tatt skulle fortsette. Men vi så neste varde, og vi visste hvor vi var, så vi tok 100 og 100 høydemeter av gangen, til vi ikke hadde noe mer å gå. Vi sto på toppen av Galdebergtind (2075), uten å se en shit ;-) Men det blåste ikke, og det var relativt varmt, selv i tåken.


Godt merket sti i starten.

Ved siden av en drønnende Høystakka.

Brua over Høystakka.

Veldig kul og blå edderkopp.

Vi hadde håp om været, men det tettet seg fort jo lenger opp vi kom...

Bitihorn på vei til Eidsbugarden.

På toppen av Galdebergtind (2075). Sikkert fin utsikt der oppe.

Ikke så mye å ta bilder av der oppe, så vi begynte raskt på tilbaketuren. På rundt 1700 moh, hørte vi noen gode drønn, og det begynte å regne.


Det været her var vi på vei inn i...

Å være i fjellet når det tordner og lyner, er ingen god greie, så vi fikk opp farten. Heldigvis ble det med et par drønn, og et lite stykke med regn før det begynte å klarne. Da vi gikk over brua og nedover mot Bygdin, forsvant både skyer og tåke, og toppen vi hadde vært på kom til syne. "Er det sånn det ser ut, ja", sa Thorbjørn. Sånn er det noen ganger med denne hobbyen. Kan ikke alltid være heldig med været.


Regnet falt en stund, før det begynte å klarne opp. Koldedalstinden og Falketind ses i bakgrunnen.

Det ble en nydelig tilbaketur til bilen, og vi skal ikke legge skjul på at det var liiiiitt skuffende at vi hadde hatt så mye tåke på turen. Men fjellet vil fortsatt være der, og vi er ikke ferdig i det området, på ingen måte, så vi får krysse fingrene for bedre vær neste gang :-) Utrolig kul og fin tur uansett, og en ny topp på lista. Digger dette!


Vinjebue med Galdebergtind i bakgrunnen.

49 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Yorumlar


bottom of page