top of page

Langeskavltinden

Oppdatert: 3. okt. 2023

Skulle prøve meg på denne i juni, men tok en annen tur grunnet for mye snø for tur på bena. Denne er ganske så lang, så det er greit å ha gode forhold. Det hadde jeg i dag!


Du kan starte fra Eidsbugarden, som jeg valgte, eller du kan gå fra Tyinholmen. Begge turene er omtrent like lange. Noen velger også å gå fra Koldedalen. Den er vesentlig kortere.

Den sure vinden som kom innimellom kunne jeg ikke gjøre noe med, men for en herlig dag i fjellet i fint vær. Jeg parkerte bilen i en lomme et stykke opp fra Eidsbugarden, og begynte på merket sti til Skogadalsbøen fra veien. Etter ca. 2 km svingte jeg inn ovenfor Sløtatjernet, og gikk til foten av ryggen. Her fant jeg varder, så de var fine å følge. Så er det bare å følge ryggen hele veien opp til Langeskavlen. Dette er en tur i seg selv, om du ikke ønsker å gå hele turen til tinden. Møtte mange i dag, som nøyde seg med det. Jeg fant et perfekt sted for lunsjpause. Vindstille, og solen varmet deilig. Der ble jeg sittende i over en time og bare nyte. Hele veien oppover har du utsikt til begge sider, Falketind i vest og Gjendealpene i øst.


Gå mot skaret til venstre for toppen til høyre.

Her kan du følge vardene videre.

Perfekt "sofa" for lunsjpause. Satt her i over en time. Digg!

Fin utsikt mot Bygdin og Gjendealpene.

Falketind halvveis pakket inn.

Det var koselig å se så mye folk i fjellet i dag. "Hans" har bydd på store utfordringer, så det var mange som hadde tatt turen til fjells. Møtte et veldig hyggelig par, etter jeg hadde passert Langeskavlen, Paul og Gjertrud, og jeg gikk nesten resten av turen sammen med dem. Herlige folk. Det er greit å forberede seg litt på denne turen. Før toppen er det som sagt en annen topp, og derfra er det fortsatt en stykke igjen til hovedtoppen. Fra 1878 moh går det ned igjen til rundt 1745, før det går opp igjen til 2014 moh.


Det blåste godt på toppen, men det var bare å kle på seg. Så deilig det var å stå på en 2000-topp igjen. Paul og Gjertrud begynte på tilbaketuren, men jeg ville ikke gå helt enda. Jeg ble sittende alene et kvarters tid, før det kom et par karer som hadde gått fra Koldedalen. Da begynte jeg å bli litt kald, så jeg pakket sammen og gikk. Det ble til at jeg gikk ned i dalen til Kvitevatnet, for å få en rundtur. Der tok jeg igjen Paul og Gjertrud, og gikk sammen med dem til enden av dalen. De skulle ned til Tyinholmen. Så jeg takket for følget, og fulgte stien hele veien tilbake til bilen. Her kjente jeg at jeg hadde vært lenge på tur, og gledet meg til jeg skulle sitte med bena på bordet og spise hjemmelaget pizza. Turen endte på 22,7 km, 1330 høydemeter og 52327 skritt. Deilig å være på tur igjen.


Midttoppen til høyre, og hovedtoppen midt i bildet. Uranostinden til venstre.

Ikke så lenge til toppen nå. Langeskavlen ses i bakgrunnen.

Flott utsikt over Mjølkedalsvatnet, Bygdin og Gjendealpene. Snøholstinden ligger under skyene.

Uranostinden. Her var det horder av folk i dag. Moro å se de små prikkene gå opp og ned.

Mjølkedalspiggen, og Galdhøpiggen langt der bak.

Godt å kunne gå ned på de snøfeltene som var.
Fjell og dal. My stein.
På vei ned i dalen.

Et vann med fjell rundt.
Kvitevatnet. Helt bakerst, midt i bildet, kan vi skimte noen topper i Hurrungane.

Her går skillet til Tyinholmen. Jeg fortsatt ned mot Fondsbu.

Skyene kom rullende inn fra vest. Greit å komme seg ned.

58 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Værfast

Comentários


bottom of page