top of page

Nytt sted, nytt fjell!

Oppdatert: 22. jun. 2023

Det er dette vi syns er moro, prøve nye steder. Har bare sett disse fjellene fra topper på Venabygdsfjellet og i Rondane, så utrolig kult at vi faktisk skulle dit i dag.

fjellandskap med fjelltopper
Rendalen med Sølen som bakerste topp.

Vi dro avgårde kl. 05.40, kjørte til Rena og videre til Rendalen. Dagens mål var Sølen (1755). Og for et kjempefint område. Vi startet turen fra Gravåsen, og fulgte godt merket DNT-sti hele veien til toppen. Midt i bakken tok vi en velfortjent pause, med steking av toast på primusen. Varmt og godt, og helt alene.


Litt skog i starten av turen.

Nydelige blomster overalt.
Litt tull og tøys på snøen.

Ikke akkurat skitur denne gangen ;-)
Vi liker godt artige steiner, og disse var ganske så kule.
Måtte jo skrive i turboka før vi tok fatt på bakken til topps.

Fjellene er runde og fine fra denne kanten, men vi fikk oss en skikkelig overraskelse da vi nærmet oss toppen. Nord-vestsiden var vill og bratt, med sider som stupte rett ned. Fy så gøy! Et uvær bygde seg opp over nabofjellene med torden og lyn, men det holdt seg heldigvis der. I klart vær kan du se Rondane og Dovrefjell på toppen av Sølen, men i dag så vi mest dis og svarte skyer.


Bare å gå her...

Liten pust i bakken.
Toppen ses i bakgrunnen.

Kjærlighet på tur <3
Vi ble overrasket over den ville naturen her. Så utrolig flott.
Utsikt mot Rondane, men vi så ikke så mye av det i dag.
Sølen 1755 moh. Tre topper på rad.

På vei ned møtte vi dagens første person, og jo lenger ned vi kom, jo flere møtte vi på. Vi valgte en annen sti tilbake enn den vi kom opp. Moro med runde. En tordenbyge fulgte oss hele veien, men vi slapp unna den også. Og vet dere hva? Jeg fant jammen noen stolper oppi der også. Alt i alt ble turen på 22,6 km, 1096 høydemeter og 9 timer. Denne turen kan anbefales!


Regnvær rundt oss hele dagen.
Dette været fulgte oss hele veien tilbake til bilen. Det buldra godt!
Denne digre steinen ligger pent til på en rasteplass mellom Rena og Åkrestrømmen. Bare se hvor liten Thorbjørn er i forhold. Denne steinen har engang løsnet fra fjellsiden bak.

40 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

댓글


bottom of page