top of page

Soleibotntind

Oppdatert: 7. jul. 2023

Denne toppen har jeg vært på før, men det er en såpass enkel tur å ta etter jobb, så da ble dette valget denne fine fredagen i slutten av juni.


Toppen av Soleibotntind.

Denne vinteren og våren har vært litt spesiell med lunge-rehabilitering og salg av leilighet. Tiden har ikke strukket til noe særlig annet, noe som igjen har gjort at 2000-toppturene har uteblitt. Sånn er det noen ganger, men alt i alt har jeg jo fått en bedre tilværelse både privat og på jobb. Men sommeren og høsten ligger for oss, så det skal nok bli noen turer da.


Jobbe litt først, så var det å kjøre til Øvre Årdal og begynne stigningen opp Tindevegen. Har faktisk aldri kjørt den fra denne kanten før, så det ble en ny opplevelse. Rett før bommen åpenbarte Hurrungane seg, og det flotte fjellet Austabotntind. Kult å tenke på at der har jeg vært ;-) Parkerte på venstre side av Tverrelvi. Stien begynner på høyre siden av elven, lett å se. Det lå fortsatt noen få snøfelt på turen, men de bar godt. Første delen går relativt slakt oppover før det kommer et litt bratt stykke før du kommer opp i steinuren. Resten av turen går i stein, men ikke noen utfordringer. Normaltid til toppen er rundt 2 timer. Grunnet litt omgåelser pga. snø i bratte deler, og dårlig pust, brukte jeg nesten tre timer i dag... Forrige gang jeg gikk her, brukte jeg to og en halv, men hvem teller vel timer med den utsikten som er på vei opp ;-)


På vei oppover, med Tindevegen til høyre i bildet. Jostedalsbreen ses helt bakerst.

Lå litt snø igjen noen steder...

Så kos å finne sånne steiner.

Utsikt retning Øvre Årdal

Vakre Austabotntind.

Ned i dalen mellom Austabotntind og Soleibotntind.

Det begynte selvsagt å tåke seg til på toppen før jeg kom opp dit, så det var lite utsikt da jeg endelig kunne ta på toppvarden. 1-2 grader var der, så ganske kjølig. Men så utrolig digg. Første 2000-topp i år. Var bare å kle på seg klær, og vente på at tåken skulle lette litt. Og det gjorde den :-D


Store Soleibotntind (2083).

Bare å slappe av litt.

1-2 grader på toppen, så greit å kle seg litt.

Utsikt mot Nørdre toppen og Lauvnostind.

Mot Dyrhaugstindane, Skagastølstindane, Maradalstindane og Ringstinder.

Ringstinder og mot Utladalen og Stølsnostinden.

Store Ringstind, og Søre Soleibotntind.

Ble her en liten stund, før det var greit å begynne på nedturen. Halvannen time ned, og været ble bare bedre og bedre jo lenger ned jeg kom. Snart var all tåke og alle skyer forsvunnet, og jeg tok meg i å tenke at "Søren, var nå jeg skulle vært der oppe". Jeg vet det blir en tur til sammen med Thorbjørn, så det er ikke synd på meg. Da skal vi gå de søre toppene også.


Lite biler på veien tilbake til Tyin, men jeg så fire hjort, inkl. bambi ;-) Så søt! Vel hjemme kunne jeg nyte den vakre solnedgangen fra "hytta". En nydelig avslutning på en god dag. I morgen skulle vi ha dugnad her, og det gledet jeg meg faktisk til. Ble en veldig hyggelig dag med maling og skravling med mine medboere. Felles betasuppe fest på slutten, var kjempekos. Supre folk her jeg bor!


Solnedgang over Koldedalstinden. Falketind stikker såvidt over åskammen.

86 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page