top of page

Tur til hjertet av Hurrungane

Oppdatert: 30. sep. 2021

Når værmeldingen lover sol og varme, så må man bare dra om man har muligheten. Det hadde jeg!

Det er ikke ofte jeg drar på topptur til en 2000-topp alene som krever litt klyving, som Store Dyrhaugstinden. Har vært på Nautgardstinden, Loftet, Veslfjelltinden, Hurrbreatinden, Veslbreatinden og Storbreatinden, og disse er enkle i forhold.

“Lov til å kose seg når man først er på tur”

Jeg parkerte like ved demningen i Ringsdalen, og gikk over til den andre siden, og stien videre opp til Nedre Dyrhaug. Her fant jeg en flott teltplass, med utsikt til Jostedalsbreen,

Fortunsdalen, Breheimen, Steindalsnosi, Fannaråken og Store Ringstind. Skagastølstraversen dukket såvidt over Øvre Dyrhaug. Denne kvelden var nydelig, og jeg satt ute helt til solen gikk ned. Det eneste som var kjipt var all myggen som hadde bestemt seg for å plage vettet av meg... Må innrømme at jeg er ikke vant med å ha mygg til fjells i august.


Stien opp til Store Dyrhaugstind var vardet, selv om jeg styra litt med å følge dem. Men opp skal en, og det var stein overalt, så det gjorde ikke så mye. Vel oppe på fortoppen, hvor jeg så flere denne dagen som snudde og gikk ned igjen, fortsatte jeg ryggen ut til hovedtoppen. Jeg gikk så mye som mulig oppe på ryggen, noe som krevde litt ekstra klyving her og der. Veldig moro. Rart å tenke på at jeg surra rundt oppi der alene... Det får en til å konsentrere seg ekstra mye.

Store Dyrhaugstinden (2150) er egentlig bare en stor varde. Jeg kløyv opp, og satt der oppe en liten stund. Rett nedenfor var det en perfekt liggestein, som ble mitt oppholdssted de neste to timene. Ikke et vindpust, sol, men disig. Så det ble kun god utsikt til de nærmeste toppene.


MN og MS Dyrhaugstinden, Store og Nestnørdre Midtmaradalstinden (tror jeg), Austre Ringstind, Stølsmaradalstinden.

Traversen på Austabotntindane hadde besøk, og Soleibotntind hadde også folk innom. Moro å sitte der jeg satt og ta bilde av dem. Fy som jeg koste meg. Toddy, chips og kvikk lunsj.


Så var det bare å klyve tilbake til fortoppen, og begi seg nedover til teltet igjen, og deilige toast til middag. Jeg ville ikke ned fra fjellet, så ni timer ble det alt i alt denne dagen. Lov til å kose seg når man først er på tur.

 

MJANGER-TEMPO: 9 kilometer | 1030 høydemeter | 9 timer


112 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Værfast

bottom of page